Skip to main content

Om prosjektet

Temaet marin forsøpling innbyr både til tverrfaglighet og til dybdelæring i de enkelte fagene i skolen. Denne våren har seks friluftsråd mottatt tilskudd fra Miljødirektoratet til det toårige prosjektet «Forebyggende arbeid i skolen mot marin forsøpling». Målsettingen er å øke forståelsen for problemet med marin forsøpling gjennom kompetanseheving hos lærere.

Forebyggende arbeid skjer best når det er en del av undervisningen i grunnskolen. Derfor er prosjektet rettet mot grunnskolelærere. Friluftsrådene som deltar holder kurs om marin forsøpling for alle lærerne på skolene som deltar i prosjektet «Læring i friluft for alle», inntil fire ganger per år. Dette gir friluftsrådene en unik mulighet til å nå ut til nær 2400 lærere.

To undervisningsopplegg, utviklet av Oslofjordens Friluftsråd og Salten Friluftsråd, er sentrale i kurset. Friluftsrådene har jobbet med kartlegging, rydding, analyse og undervisning om marin forsøpling i en årrekke. Oppleggene bygger på den erfaringen som friluftsrådene har gjort seg gjennom dette arbeidet. Kurset består av både teori og praktiske aktiviteter.

Friluftsrådene tror at motivasjonen og lysten til å lære mer om temaet blir større om skolene har anledning til å prøve ut undervisningsaktivitetene sammen med egne elever. For å sikre gjennomføring og videreføring også etter prosjektslutt, har skolene mulighet til å få tilskudd til kostnader ved transport eller innkjøp av nødvendig utstyr.

 

Lenker  

Status

Pågår

Kategorier

Uteundervisning, skole, naturveiledning, marin forsøpling

Partnere
Finansiering
Prosjektleder
Prosjektansvarlig

Flere av våre prosjekter

Storsand
StorsandKystledProsjekt (pågår)

Storsand

11. september 2024
Ny kystledhytte på Storsand i Asker kommune. Hytta ligger rett ved friområdet på Freyborg, og vil passe fint for barnefamilier. Målsettingen er å åpne den i løpet av sesongen 2025.
Forebyggende arbeid i skolen mot marin forsøpling
Forebyggende arbeid i skolen mot marin forsøplingProsjekt (pågår)SkoleUteundervisning

Forebyggende arbeid i skolen mot marin forsøpling

13. juni 2024
Temaet marin forsøpling innbyr både til tverrfaglighet og til dybdelæring i de enkelte fagene i skolen. Denne våren har seks friluftsråd mottatt tilskudd fra Miljødirektoratet til det toårige prosjektet «Forebyggende arbeid i skolen mot marin forsøpling». Målet er å øke…
Strandrydding Oslofjorden
Strandrydding OslofjordenMarin forsøplingProsjekt (pågår)Uteundervisning

Strandrydding Oslofjorden

15. desember 2023
I prosjektet «Strandrydding Oslofjorden» ønsker vi å rydde kysten for plast og annen marin forsøpling med hjelp av skoler og frivillige. Prosjektet skal virke holdningsskapende for å redusere plastforurensning, samtidig som deltakerne får opplæring om problematikken rundt plast på avveie.