Marinreparatørene tildeles oslofjordprisen for sitt mangeårige arbeid for et renere og mer levende miljø under vann i Indre Oslofjord.
MANGEÅRING INNSATS.
Marinreparatørene tildeles oslofjordprisen for sitt mangeårige arbeid for et renere og mer levende miljø under vann i Indre Oslofjord. Miljøgruppen har vært en viktig pådriver for frivillige ryddeaksjoner av søppel på havbunnen og på strendene på Nesodden. Her har de hatt et ekstra fokus på tapt fiskeredskap, såkalt spøkelsesfiske. De har også vært med på å utarbeide en veileder for undervannsrydding. Denne er et viktig verktøy for frivillige som rydder søppel under vann.
BIOLOGISK MANGFOLD
Vinneren av Oslofjordprisen har ikke bare vært en viktig bidragsyter til opprydding. Marinreparatørene har også satt i gang flere tiltak for å bedre det biologiske mangfoldet i Indre Oslofjord. Dette gjelder blant annet utsetting av hummerhotell for å hjelpe hummerbestanden, blåskjelltau for vannrensing og kunstige rev for å teste ut hvordan nye økosystem etablerer seg på disse menneskeskapte konstruksjonene.
INITIATIVTAKER
Marinreparatørene var også en av initiativtakerne for «Før fuglene kommer» som er et prosjekt som skal mobilisere til rydding før hekketiden begynner. «Før fuglene kommer» er nå i ferd med å etablere seg som et nytt landsomfattende tiltak mot marin forsøpling.
HUMMERRESERVAT
OF er også begeistret for arbeidet Marinreparatørene har gjort for etableringen av nytt hummerfredningsområde utenfor Nesoddtangen. Nå bistår de også andre kommuner i Indre Oslofjord i prosessen med etableringen av flere reservater. Dette vil være et viktig arbeid for en bærekraftig hummerbestand i Indre Oslofjord.
Marinreparatørene stort fokus på hvordan fjorden er under vann og er aktive dykkere
Marin-
reparatørene
Marinreparatørene er en gruppe med entusiaster som siden 2013 har jobbet for et bærekraftig marint miljø i Indre Oslofjord. Gruppen er opptatt av marin forsøpling og har engasjert seg i ryddeaksjoner under vann. De har ambisjoner om å spre kunnskap og entusiasme og engasjement for det marine miljø. De er også opptatt av ivaretakelse og teste ut ulike metoder for å forbedre økosystemer under vann. Engasjementet er også stort for miljøpolitiske tiltak, som opprettelse av hummerreservat.
Marinreparatørene stort fokus på hvordan fjorden er under vann og er aktive dykkere
Flere vinnere av Oslofjordprisen
Tidligere vinnere
2017: Arnt Moe for årelange innsats – både som frivillig og gjennom Skjærgårdstjenesten – for friluftslivet og båtfolket i Fredrikstadskjærgården.
2016: Hvaler kulturvernforening for i å ha gjort en formidabel, frivillig innsats for å ta vare på kulturminnene og legge til rette for opplevelser og friluftsliv.
2015: Eddie Andersen med begrunnelse i hans uegennyttige innsats for tilrettelegging av friområdene i Brunlanes.